Geen mobiele website, Shame on you!
954
post-template-default,single,single-post,postid-954,single-format-standard,bridge-core-2.4.4,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0,qode-social-login-2.0.1,qode-music-2.0.3,qode-news-3.0.1,qode-quick-links-2.1,qode-restaurant-3.0,qode-tours-3.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Geen mobiele website, Shame on you!

Geen mobiele website, Shame on you!

Uw website niet responsive? shame on you! 🙂

Websites worden bij het bezoeken over het algemeen bezocht via een mobiel apparaat. Dit is niet echt meer een trend te noemen, maar een feit. Een mobiele website is anno 2016 een must aangezien het de gebruiksvriendelijkheid verbetert en tevens het uitermate belangrijk is voor je ranking op Google.

Gebruiksvriendelijkheid
Om bezoekers van je website vloeiend van dienst te kunnen zijn, ontwikkelen we bij The Flavour Factory al een geruime tijd responsive websites. Een responsive website is een website die zich aanpast aan de schermgrootte van de bezoeker. Belangrijke aspecten worden duidelijk weergegeven en minder relevantie informatie wordt verborgen. De content komt in plaats van naast elkaar uiteraard onder elkaar te staan. De bedieningselementen worden geoptimaliseerd en effecten worden vervangen door andere functionaliteiten. Oftewel de website past zich zo aan dat de bezoeker van de website eenvoudig door de website kan gaan zonder het inzoomen en uitzoomen van de website.

Google
Binnenkort komt er een belangrijke reden om over te stappen naar een responsive website. Google heeft begin dit jaar namelijk het zoekresultaat al het label “voor mobiel” toegevoegd aan de resultaten. Dit label gaat alleen nog maar zwaarder meewegen betreft de positie van je website binnen google.

Google geeft aan dat dit in de eerste instantie alleen geldt voor de mobiele zoekresultaten, en dat het nog geen invloed heeft op het reguliere zoekresultaat. Uit de manier waarop Google dit nieuws brengt kun je voorzichtig opmaken dat het nu nog geen invloed heeft op het reguliere zoekresultaat, maar dat dit in de toekomst wel mee gaat wegen. Het klinkt ook logisch, want een website die geschikt is voor mobiel zal minder “oud” zijn dan een een website die wel voorziet in een mobiele variant.

Uiteraard is het belangrijk om in de toekomst wel een volledige mobiele website te hebben. Alle nieuwe websites die wij ontwerpen en bouwen zijn standaard responsive. Denk je er dus aan om je website te vernieuwen, dan profiteer je automatisch van een goed functionerende mobiele variant van je website. Bestaande websites kunnen ook responsive gemaakt worden.

Wil je graag meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.